Niet alleen groeit er een klein wonder in je buik, maar ook lichamelijk onderga je een hoop veranderingen.

De buikwand moet oprekken, maar ook het bandenstelsel rondom het bekken en de onderrug rekt op om voldoende ruimte te voorzien voor je kleintje. Deze veranderingen kunnen er echter voor zorgen dat je bepaalde klachten krijgt zoals pijn in de onderrug, aan het bekken, bekkeninstabiliteit en druk op het schaambeengewricht. Veelal is de moeder reeds bekend met rugklachten en kunnen deze verergeren tijdens de zwangerschap, maar vaak genoeg hoor ik ook het omgekeerde, waarbij tijdens de zwangerschap alle kwalen juist verdwijnen.

Ik begeleid zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap om ervoor te zorgen dat de baby voldoende (correcte) ruimte heeft om te groeien en dat de bevalling zo soepel mogelijk kan lopen voor zowel moeder als baby. Bij bijvoorbeeld een bekkenscheefstand of een inbalans van de spieren rondom het bekken kan dit rechtstreeks invloed hebben op de ruimte van de baby, hierdoor kan een dwarsligging of stuitligging ontstaan, omdat het kindje moeilijker kan draaien. .Ook kan dit er voor zorgen dat de bevalling wat moeilijker verloopt.

Wanneer klachten ontstaan na de bevalling of verergeren na de bevalling kan een chiropractor u begeleiden in uw herstel. Een gezonde en sterke rug is belangrijk ook mede omdat uw pasgeboren baby groeit en steeds zwaarder wordt. Op deze manier kunnen jullie volledig van mekaar genieten en van deze wonderbaarlijke tijd.

“Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen, maar ook zwangere vrouwen. De technieken die ik aangeleerd heb zijn zachte druktechnieken, die toch een enorme invloed hebben op het lichaam. Zo kan ik ervoor zorgen dat een zwangerschap toch een pijnvrije en bijzondere periode kan zijn voor zowel moeder als baby. ”